Marstrand har en rik historia som en populär destination för överklassen och Grand Hotell är faktiskt ett gammal kungligt sommarresidens. Hotellet byggdes i slutet av 1800-talet och har än idag kvar de flesta av de tidstypiska detaljerna vilket också bidragit till att det fortfarande är ett mycket populärt alternativ för de som söker efter ett hotell på Marstand.

Rummen på Grand Hotell Marstrand är traditionellt inredda och de flesta har både balkong och kakelugn. Några av rummen har en spektakulär utsikt över den livliga marinan och Kattegatt.

Carlstens fästing är en av Marstrands främsta sevärdheter och från hotellet är det inte mer än cirka 300 meter hit. Behöver du ta färjan är färjeterminalen inte mer än 5 minuters promenad från hotellet.

Marstrand är fortfarande en exklusiv ort och vill du bo “i stil” är Grand Hotell ett självklart val. Det är självfallet inte det billigaste alternativet men som så ofta annars i livet så får du vad du betalar för.

Övriga hotell på Marstrand

Det finns ett relativt bra utbud av hotell på Marstrand och alla är inte lika dyra som Grand Hotell. De populäraste hotellen ligger på den lite mer livliga Marstrandsön och under sommaren kan det vara svårt att hitta ett ledigt rum här om du är ute i sista minuten. Det är dock inte hotellen som alltid upplever den största trycket när många människor kommer hit utan snarare gästhamnen

Marstrand och segling

Marstrands läge strax norr om Göteborg har bidragit till att det blivit hela västkustens centrum för segling. På Marstrand arrangeras också Match Cup Sweden som är vår största segeltävling och under veckan då tävlingen pågår är hela seglareliten och stora delar av societeten på Marstrand. Att hitta plats i gästhamnen under denna vecka (och även övriga veckor under sommaren) kan vara minst sagt knepigt och för många av öns gäster är en plats i hamnen mer attraktiv än en säng på Grand Hotell.

Segla lugnt!