Som turist i Dublin har man en mängd olika hotellalternativ att välja mellan. Staden är välbesökt och hotellbranschen är givetvis anpassad därefter. Utöver hotell finns en rad olika hostels och B&B’s – i den här texten fokuserar vi dock just på vilka hotell som finns tillgängliga när du vill boka hotell i Dublin. De vi listar nedan har fyra stjärnor vardera, även om kvaliteten på hotellen i staden i stort varierar mycket.

The Morgan

Boka hotell i DublinThe Morgan är ett hotell som ligger nära Half Penny-bron. Främst är det kanske känt för sin stämning och sin välbesökta cocktailbar. The Morgan är fyrstjärnigt och här åtnjuter du de flesta bekvämligheter man tänka sig – men även saker som man inte får på andra hotell. Till exempel finns gratis wi-fi på rummen och i lobbyn, samt en utomhusgrill på hotellets område.

I närheten

The Morgan ligger centralt och har närhet till flera sevärdheter och attraktioner. Till exempel:

  • Temple Bar. En populär stadsdel att bara gå runt i, i Dublin. Temple Bar har en tydlig medeltidskänsla över sig med sina kullerstensbelagda gator.
  • Half Penny-bron. En 43 meter lång, vacker bro som går över floden Liffey. Innan den byggdes fick man ta båten över. Under en dag passerar cirka 27 000 människor här.
  • Dublin Castle. Dublin Castle har under lång tid varit ett viktigt centrum för makten. Till exempel var det härifrån britterna styrde över Irland fram till 1922. På senare år har det blivit en populär attraktion för turister.

Hampton Hotel

Ett vackert och förhållandevis lyxigt hotell som ligger strax utanför hjärtat i Dublin. Precis som hos The Morgan är Hampton fyrstjärnigt och tillhandahåller gratis wi-fi till sina gäster. Något annat som många uppskattar är att det är gratis parkering, samtidigt som det ligger relativt centralt.

Jämfört med The Morgan (121 rum) är Hampton Hotel ganska litet med sina 24 rum. Trots storleken finns de allra flesta bekvämligheter man kan önska sig här. Det är även nära till en rad olika sevärdheter.

I närheten

  • Aviva Stadium. Den som är sportintresserad kan ha glädje av att besöka Aviva Stadium, som ligger under två kilometer bort från hotellet. Det är även för dig som är intresserad av historia, och då framförallt sporthistoria.
  • Stephen’s Green. St. Stephen’s Green ligger ungefär två kilometer bort från Hampton och är en park i närheten av Grafton Street, som är en mycket populär shoppinggata. Parken är perfekt att bara ta en promenad och koppla av i.

St. Patrick’s Cathedral. Den största kyrkan på Irland. Uppskattad av turister, delvis för arkitekturen, delvis för historian.